Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009

Τεντυμπόι...αγάπη μου!Την πάτησες...

Καλημέρα αναγνώστες μου εγγεγραμμένοι ή μη!

Καλημέρα στις Κατερίνες φίλες μου...χρόνια πολλά κορίτσια... Σας αφιερώνω ένα Μπίγαλη με πολλή αγάπη :)

Εν συνεχεία λοιπόν της προηγούμενης ανάρτησης...για να μη σας κρατήσω σε περαιτέρω αγωνία (χε, χε)... Πού είχαμε μείνει?

Στα 200 μέτρα εμβολισμός από 2 Ζητάδες: "Άδεια, δίπλωμα"...


Με απόλυτη ψυχραιμία και θα ομολογήσω μία μικρή δόση ειρωνίας, ανοίγω αργά και βασανιστικά το ντουλαπάκι και παραδίδω εις χείρας Ζητά τα απαιτηθέντα δημόσια έγγραφα. Σημειωτέον, στο αυτοκίνητο βρίσκονταν mammy, daddy και φίλη δημοσιογράφος...


Ζητάς, με στόμφο και αυστηρότητα : "Ταυτότητα!"
Ανοίγω πορτοφόλι και επιδεικνύω το έγγραφο, συνεχίζει:"Τι είναι αυτό πολιτική ταυτότητα!"


"Διαβάστε καλύτερα κύριε!Ταυτότητα είναι!" Ξεστραβώνεται και αναφέρει με νόημα στον άλλο την ανησυχητική ιδιότητά μου.


Ερώτηση: "Γιατί με σταματήσατε?"
Απάντηση: " Έχουμε δικαίωμα."
Ερώτηση: "Με ποια αιτιολογία, αφορμή. Έκανα κάποια παράβαση? Ή μήπως εκινούμην υπόπτως?"
Απάντηση: "Όχι, ένας τυπικός έλεγχος."
Ερώτηση: "Προς τι ο εμβολισμός τότε?"
Απάντηση: "Ήσασταν 4 στο αυτοκίνητο..."
Ερώτηση: "Δηλαδή, κατά τα λεγόμενα σας, αν δείτε λεοφωρειάκι με 50 άτομα θα τους σταματήσετε για έλεγχο? Τι θα κάνετε?"
Απάντηση: "Όχι δεν έχουμε δικαίωμα."
Ερώτηση: "Μήπως δεν γνωρίζετε καλά τα δικαιώματα και δη τις υποχρεώσεις σας?"
Απάντηση: "Εεεε, μαα..." χλωμιάζει λίγο, το μάτι αρχίζει να παίζει!
Ερώτηση - Δήλωση: "Δεν ξέρω αν διδάσκεστε διοικητικό στη Ανώτατη Σχολή Χωροφυλακής, δε νομίζω κιόλας... Αλλά ο έλεγχος οδηγού από όργανο, εσείς είστε αυτός, της Αστυνομίας, αποτελεί διοικητική πράξη, η οποία οφείλει να είναι αιτιολογημένη...Δεδομένου, λοιπόν, ότι δεν υπήρχε "μπλόκο" το οποίο εκ περιτροπής ελέγχει τους διερχόμενους οδηγούς, δεδομένου του εμβολισμού, δεδομένης μη δικής μου παράβασης του ΚΟΚ, δεδομένης της ελλιπέστατης αιτιολογίας που προβάλλετε, χρειάζομαι τα στοιχεία σας για να σας αναφέρω στο ανώτερο αρμόδιο κλιμάκιο προκειμένου να κριθεί η νομιμότητα της πράξης σας"
Απάντηση: "Γκλουπ, μα δεν ήμασταν τυπικοί?Δεν ήμασταν ευγενείς? Σας δημιουργήσαμε κάποιο πρόβλημα?"
Ερώτηση-Απάντηση-Δήλωση: "Καταρχήν με καθυστερήσατε. Κατά δεύτερον έχω εκ του νόμου ιδιαίτερο καθήκον- υποχρέωση να αναφέρω τα κακώς κείμενα της Διοίκησης για περαιτέρω έλεγχο και ενδεχόμενες πειθαρχικές ή μη ευθύνες, το οποίο και θα κάνω επιφυλασσόμενη!Τα στοιχεία σας λοιπόν!"


Μου δίνει σε χαρτάκι τις πινακίδες των 2 μηχανών, λέγοντας μου ότι εντοπίζονται άμεσα από τη ΓΑΔΑ μέσω αυτών. Μου ζητάει συγγνώμη για το τυχόν πρόβλημα που δημιούργησαν!


Βάζω πρώτη, προσπερνώ μηχανές και πρόσωπα εβρισκόμενα εν μέσω Πεντέλης...και φεύγω!


Σας ρωτώ, λοιπόν, να τους αναφέρω στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και τον κ. Χρυσοχοϊδη??
Ή μήπως έχω σπαταλήσει ήδη πολλή, πάρα πολλή φαιά ουσία!?!


Δυστυχώς, καθημερινά εντοπίζω, όπως, οι περισσότεροι μας θεωρώ, τα κακώς κείμενα εκ μέρους οργάνων της Διοίκησης! Οι φίλοι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φέροντες όπλο ή μη, μάλλον νομίζουν ότι είναι οι Ράμπο της Ελλάδας, οι δημόσιοι υπάλληλοι παθαίνουν τέτοια ταύτιση με την καρέκλα και την αρμοδιότητα, που τους ανατίθεται, και δεδομένης της μη ύπαρξης ελέγχου, πιστεύουν ότι έχουν κάθε δικαίωμα να ταλαιπωρούν τους πολίτες, γιατί μάλλον τους διέκοψαν από τη συγκέντρωση που απαιτεί η ολοκλήρωση της πασιέντζας! Ξεχνούν μάλλον ότι είναι απλοί "υπηρέτες" του πολίτη, civil servants κατά την αγγλική.


Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά? Γιατί πολύ απλά το ανεχόμαστε...ίσως δε γνωρίζουμε τα δικαιώματά μας. Πιθανώς να έχουμε μια όλως φορτισμένη ημέρα και απλά να θέλουμε να τελειώσουμε τη δουλειά μας και να πάμε σπίτι μας, στην ηρεμία μας, στην οικογένεια μας, στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μας. "Δεν μπορείς να τσακώνεσαι συνέχεια" μου είπε μια φίλη, "εσύ χαλιέσαι..."


Δε χαλιέμαι, λοιπόν, απλά αντιδρώ και ασκώ έλεγχο και κριτική στη Διοίκηση, δικαίωμα όλων μας. Αυτό είναι άλλωστε η ουσία της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου.


Διαφορετικά, δε χρειάζεται να διαμαρτυρόμαστε, κοινώς να "κλαιγόμαστε" σε οικογένεια και φίλους για την παρούσα κατάσταση.


Quoting: "Ο λαός έχει τους Άρχοντες που του αξίζουν."