Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Ατομικά κουπούνια για ανέργους έως και 50% στα είδη πρώτης ανάγκης (κρέας, ψωμί, γάλα) και στα ΜΜΜ από το κονδύλι του ΕΣΠΑ.

Ατομικό εκπτωτικό κουπόνι μέχρι και 50% σε ανέργους για τρόφιμα πρώτης ανάγκης καθώς και για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ετοιμάζει το υπουργείο Απασχόλησης, στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης για την ενίσχυση των οικονομικά αδύνατων ομάδων του πληθυσμού.
Ο υπουργός Απασχόλησης Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι το μέτρο αυτό για την ανακούφιση των ανέργων θα είναι έτοιμο μέχρι το Φεβρουάριο και οι εκπτώσεις σε βασικά είδη διατροφής θα αφορούν το ψωμί, το κρέας και το γάλα.
Στόχος, όπως διευκρίνισε, είναι να υπάρξει συνεργασία με μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ώστε η έκπτωση να φθάσει στο 50%, αντί 20% με 30% που έχει εξασφαλίσει το υπουργείο, μέσα από το κονδύλι ύψους 1,5 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες, ώστε να υπάρξει συνεργασία τόσο με το Μετρό όσο και με την ΕΘΕΛ για περαιτέρω μείωση των εισιτηρίων.
Σχολιάζοντας το μέτρο αυτό για τους ανέργους, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε: «Ο υπουργός Εργασίας παριστάνει τον Καραμουντζούνη με δήθεν πρωτοβουλίες φιλόπτωχων ταμείων. Οι άνεργοι θέλουν δουλειά, όχι ελεημοσύνη».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου