Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Νύχτες πρεμιέρας! Θεατρική παράσταση "Οι Αδέσποτες Σκύλες στο βαλς των βρώμικων δρόμων"


Οι Αδέσποτες Σκύλες επιμένουν και συνεχίζουν τις από ΄δω κι από κει παραστάσεις τους. Συμμαχούν με τους Amores Perros και βάζουν φωτιά στο Ψυρρή!


Ένας προβληματισμός σε ρίμα!

Μια σύνθεση ερωτημάτων με δυνατό beat!

Μια παράσταση σαν συναυλία


Πότε: Δευτέρα & Τρίτη 21,22 και 28,29 Δεκεμβρίου 2009


Πού: Μύγα-Club Αισώπου και Μίκωνος 13, Ψυρρή


Ώρα έναρξης: 22.00 μ.μ


Διάρκεια: 60΄ παράσταση και όσο αντέξετε γιορτή με χορό!


Πληροφορίες: 6932541003 

 Είσοδος: Ελεύθερη

Περιγραφή

Πέντε γυναίκες στη σκηνή. Μαζί τους τρεις μουσικοί. Η συνεχής ροή μιας φωνής που ηχεί από τα βάθη της ψυχής τους, στα χείλη τους γίνεται κραυγή ή τραγούδι ανάλογα με αυτό που ο λόγος θέλει ειπωθεί. Κυρίαρχος ο λόγος, ο ρυθμός και η μελωδία. Λόγια φιλοσόφων, ποιητών, αρθρογράφων, δημοσιογράφων, λογοτεχνών, επιστημόνων μπλέκονται με τις δικές τους ρίμες, πάνω σε έναν ρυθμό που εναλλάσσεται από ραπ μέχρι μοιρολόι και από όπερα μέχρι πανκ, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια συνεύρεση καρδιάς.

Η παράσταση δανείζεται στοιχεία από το καμπαρέ, την επιθεώρηση, το βαριετέ, τις συναυλίες, τις λογοτεχνικές βραδιές, τις συνευρέσεις φίλων ή ακόμα και από κάτι νύχτες με φωτιές στην παραλία…

Οι Παντούμ συνασπίστηκαν σε ομάδα δουλειάς και θίασο το Νοέμβριο του 2002. Με καθαρό ενδιαφέρον πάνω σε ό,τι μπορεί σήμερα να ονομαστεί θέατρο, με έντονη την ανάγκη διερεύνησης αλλά και διεύρυνσης του χώρου αυτού, και με πίστη ότι η θεατρική γλώσσα μπορεί να επικοινωνήσει αληθινά απλά και καθαρά, οι Παντούμ αναπτύσσουν τις παραστάσεις τους και παράλληλη πλούσια δραστηριότητα:

Δημιουργούν παραστάσεις, θεάματα και δρώμενα, που προκύπτουν έπειτα από έρευνα πάνω στη δυναμική της ομάδας με εργαλεία τις δυνατότητες του σώματος και της φωνής, το ρυθμό, το χώρο. Επιστρέφουν σε κείμενα, εικόνες, μουσικές, και εμπνέονται από την ελληνική και μεσογειακή παράδοση και μυθολογία και τους πολιτισμούς όλου του κόσμου. Ερευνούν τον ενεργό ρόλο της σκηνοθεσίας και της σκηνογραφίας. Δρουν συνήθως σε μη συμβατικούς θεατρικούς χώρους, ο χώρος που επιλέγουν κάθε φορά είναι τέτοιος που να επιτρέπει μία πιο δυναμική αντίδραση του κοινού.

Οι Amores Perros είναι ένα ηλεκτρικό τρίο που ξεκίνησε το 2008 σε μπαρ και σε δρόμους της Αθήνας δίνοντας funky, soul και swing ρυθμούς, jazz αρμονίες και πολλή ενέργεια… Συνδυάζουν την έντονη αυτοσχεδιαστική τους διάθεση με grooves από το 70 εώς και σήμερα.


Συντελεστές Παράστασης

Σύλληψη, δραματουργία, σκηνοθεσία : Ντίνα Καφτεράνη

Παίζουν οι Αδέσποτες Σκύλες: Δήμητρα Γκλιάτη, Ζουλή Λεφέβρ, Σάντρα Μαυροειδή,

Αγγελική Σεΐδου και στο ακορντεόν, η Βιτόρια Κωτσάλου

Οι Amores Perros: Κυριάκος Αλεξίου στα ντραμς, Γιώργος Γρηγοράκος στο μπάσο και Άγγελος Αγγελίδης στην κιθάρα.

Συλλογή δραματουργικού υλικού: η ομάδα

Σκηνικά/κοστούμια: Εδουάρδος Γεωργίου

Φώτισμοί: Έλενα Μαργαριτίδη

 Programming and sound design:Στέφανος Τορτόπογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου